Velkommen

Velkommen til min samling af interessante dyr du kan mødes i den danske natur. Jeg beskæftiger mig fortrinsvis med edderkopper. Jeg har fundet og identificeret 46 ud af 545 danske edderkoppearter i henhold til den danske checkliste over edderkopper. Det svarer til 8,44%. Venlig hilsen Mads Barnkob.

Edderkopper

Biller

Græshopper

Guldsmede

Natsværmere og sommerfugle

Næbmunde

Slanger og øgler

Tovinger

Vårfluer

5 thoughts on “Velkommen”

 1. Du har nogle gode sider. Men hvilket forhold har du til de rigtig farlige edderkopper. De fascinerer mig alle sammen, ligesom insekter og slanger. Har du en god fortegnelse, hvor man kan bestemme de sorte enker. Jeg er selv blevet bidt af en sådan i Kashmir for længe siden. Da de to døgn var gået fortalte lægen, at bliver det ikke bed i det tredje, så var der ikke noget at gøre, men han trøstede mig med, at jeg var kristen, så det skulle nok gå efter min dom. Jeg er også i Sydamerika blevet bidt af en bola edderkop. En af de indfødte anbefalede, at han, deres tradition tro, huggede fingeren af mig. Men jeg ventede og fik noget modgift. Den var ikke så slem som Kashmirs Karakurt, nok en af de farligste. Den amerinkanske sorte enke er ved at besætte Danmark, takket være amerikansk bilproduktion, men uden lægehjælp er dødsprocenten kun på 4%. Ved lægehjælp er den ret uskyldig. Men den kan sætte panik. Vi har også fået en farlig edderkop her til lands. Det er en sydlig art scheiracanthium puncturium. Den er både aggressiv og har en meget lunefuld gift. I en tiårig periode fra begyndelsen af halvfemserne var der konstateret ca. 100 dødsfald. Men der jo stadig samlet 100 millioner indbyggere i Tyskland og Polen. Den er i Danmark fundet i i Midtjylland, og jeg har i en periode fundet nogle i Femsølyng ved Høsterkøb i Rude Skov. Trods mine uheld med edderkoppebid og fra en klapperslange kan disse dyr kun fascinere mig. Jeg bor i Virum omkring Furesøen, og før var artsdiversiteten fantastisk, Men den er gået slemt tilbage, og det høres også på de få sangfugle, vi kan øre i foråret. Før i tiden vrimlede med korsedderkopper, men inden for de sidste år har jeg ikke her set en eneste. Sådan er det mange steder i landet. Mvh. Paul Wulff

 2. Hej Mads,
  Masser af cool billeder.
  Jeg fik taget et billede for nylig i nordsjælland af en eddderkop som jeg ikke kan finde i mine bøger eller på nettet.
  Jeg beklager kvaliteten af billedet. Det blev til håndholdt i stærkt blæsevejr.
  Måske kan du hjælpe med et navn på den?
  Mvh. Michael Hald
  Også passioneret fotograf af dyr.

  1. Hej Michael
   Mange tak 🙂 Jeg tror det er en blålig hjulspinder, næsten helt sikkert en almindelig korsedderkop, uden et tydeligt kors.
   Vh Mads

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *