Høstmeta (Metellina segmentata)
Navngivet af C. Clerk 1757
Beskrivelse
Høstmeta kan variere meget i farverne med en bleg cremet farve med markeringer i brun, grå, mørk eller røde nuancer. Hunnen er fra 4 mm til 8 mm og hannen fra 4 mm til 6 mm. Hannen er dog kraftigere bygget med længere ben, smallere bagkrop og kan have mørkere markeringer. Hunnen er stadigvæk større på grund af de bærer æg.
Udbredelse
Høstmeta findes i stort set hele verden. Europa med øer, skandinavien, Asien til Japan, Nordamerika og kan findes i Canada.
Levevis
Skyggehjulspinder .Høstmeta kan findes i skove, haver og øde landskaber hvor der blot findes vegetation den kan bygge sit spind i.
Jagt
Høstmeta spinder sit spind tæt på jorden og kendetegnende for hulhjulspinderne er der ikke nogle tråde i midten af spindet. Høstmeta sidder i midten af sit spind det meste af dagen. Den kan også gemme sig i udkanten af spindet og holde vagt med en signalline på benene hvor den kan mærke om der er bytte i spindet.
Reproduktion
Høstmeta hannerne samles i hunnernes spind i løbet af september. Her venter de med stor tålmodighed på at et bytte skal flyve i hendes spind, herefter er det en kamp for de tilstedeværende hanner at nå byttet først, spinde det ind og signalere i spindet at de har en gave til hunnen. Jo længere ind i parringssæsonen man kommer, jo større er de hanner som kæmpes om hunnen, de mindre hanner giver op, hvis de store hanner fjernes kommer der mindre hanner til og prøver lykken. Hunnen lægger sine gule æg i en cirkel formet kokon på en gren eller bark.
Observationer
25. juli 2011
Observeret i sit spind i have nær lille sø
15. september 2013
Observeret i sit spind i have nær mose
28. september 2013
Observeret i sit spind i park nær sø, en hun som sad i sit spind og en han som ventede i kanten af spindet for at forsøge sig med parring.
29. september 2015
Observeret indenfor i lejlighed på 2.sal.
Lokationer for observationer
Referencer
http://en.wikipedia.org/wiki/Metellina_segmentata
http://wiki.britishspiders.org.uk/index.php5?title=Metellina_segmentata
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0003347203922664